Sunday, February 15, 2009

Mahathir, Anwar dan semua penderhaka perlu dihukum-malaysiakini

" Boleh dikatakan semua media arus perdana menyiarkan tentang Titah Murka kebawah DYMM Sultan Selangor terhadap perkembangan yang berlaku di Perak mutakhir ini. Jika dibaca dengan teliti tentang semua kandungan dalam media, kami rakyat jelata sikitpun tidak membantah tentang kebenaran artikel tersebut.

Cuma yang menjadi persoalan kami masa dan sasaran artikel tersebut. Kepada siapakah artikel tersebut ditujukan dan kenapakah ia diterbitkan sekarang.

Kami rakyat jelata yang sayangkan institusi beraja masih merasa segar tentang bagaimana kisah kebanyakan raja raja di negeri di malaysia diaibkan oleh Tun Dr mahathir. Hinggakan perbelanjaan untuk seekor kuda yang mencecah RM4 ribu sebulanpun, Mahathir dedahkan kepada rakyat. Kami juga tidak lupa bagaimana Tengku Ali di Terengganu cuba dikaitkan sebagai waris yang sepatutnya menaiki takhta kesultanan terengganu.

Di kelantan pula kami tidak lupa bagaimana Anwar musa cuba mengadakan majlis pertabalan sultan di 'pade tere'. Yang paling terbaru orang orang Idris Jusuh mempamirkan sepanduk 'natang' terhadap DYMM sultan terengganu. Semua ini mengguriskan hati kami rakyat jelata yang sangat cintakan raja raja kami. Namun hingga ke hari ini, orang orang yang terlibat masih bergerak bebas tanpa ada hukuman yang mereka terima

Jadi sudah nyatalah mereka semua inilah yang memberi tunjuk ajar kepada mereka mereka yang lain. Kami cadangkan kita semua ambil tindakan terlebih dahulu terhadap mereka. Masa masih belum terlambat untuk kita kuatkan kembali institusi beraja. Tunjukkan bahawa jangan ada sesiapapun tak kira siapa, yang dapat menghina raja raja.

Kami rakyat jelata telah membuktikan, disaat mahathir ingin menggugurkan kuasa raja raja, kamilah yang menjadi benteng terakhir membela dan membantah. Moga moga semua raja raja tidak tersilap pandang terhadap kami semua
Oleh ramziredang
http://www.tranungkite.net/v8/modules.php?name=News&file=article&sid=2670

No comments: